Renhornet 14/4

Scoutarrangemanget Renhornet för Upptäckare (scouter ca 10-12 år), anordnades i år i vallaskogen av Jesus Söner Scoutkår.

Vi hade inte tidigare hört talas om denna scoutkår från Linköping, och blev nyfikna på vilka de var och blev positivt överraskad.
Mimar Youssef var scout i Syrien och kom till Sverige 2014.
Han såg behovet av en mötesplats för nyanlända ungdomar och startade en scoutkår. Han var en bland flera som fick pris som Årets scouthjälte i Nordöstra götalands scoutdistrikt.
Vi såg idag en härlig glädje och sammanhållning i kåren.

Åter till tävlingen: Vi bildade en patrull med 5 scouter tillsammans med Kärna scoutkår, efter sjukdomsbortfall från både Gistad och Kärna.
Patrullen hette ”Kärnhuset”.
Med från Gistad var Aron och Ture, och som ledare Karin och Siv.

Vi fick vänta till kl 11 innan vi fick starta, och under tiden passade vi på att fika och äta det mesta av vår matsäck i vårsolen.
Banan gick genom vallaskogen med 5 olika scoutaktiviteter, som var roliga och bra samarbetsövningar. Märken utdelades vid målgång.

Ett stort tack för en mycket bra planerad tävling!

Här är några bilder med fika, blindbana och vattentransport.

Renhornet Fika1_180414

Renhornet2_180414