Övernattningshajk på torpet 5-5/6 2018

DAG 1, tisdagen den 5/6 2018.

Eftersom det var en vanlig vardag på tisdagen, så träffades vi vanlig scouttid 17.30. Alla gick till torpet utom Siv som körde upp all packning i bil.

När vi kom fram tog vi mellis och pratade om den stora brandrisken, och att det är eldningsförbud i större delen av Sverige.

Därför använde vi ett eldningsfat med ben, som vi ställde på lecablock. Vi vattnade runt om före eldning och vi hade massor med vatten alldeles intill.
Dessutom en lite brandsläckare och en brandfilt.
Denna gång användes grillkol, inte ved med risk för eldflagor.

Efter mellis satte patrullerna upp varsitt vindskydd.
Efter det förbereddes tillbehören till hamburgarna.
Barnen blev riktigt beskvikna över att det inte blev hajkbomb, men Marie vägrade hålla ordning på alla bomberna denna gång, hon var verkligen less på det.

Men hamburgarna blev bra och bananer med choklad blev supergott som efterätt. Tack mamma Ylva för grillandet!

Kvällen avslutades med lägerbål, med sånger och upptåg av scouterna.

Här ska vindskydden byggas

ÖvernattningshajkTorpet_180605_Sätta upp vindskydd-COLLAGE

Här grillar Ylva hamburgare och Marie förbereder bananer med choklad medan kossorna tittar på.
ÖvernattningshajkTorpet_180605GrillKorBananer-COLLAGE

Lägerbål
ÖvernattningshajkTorpet_180605_Lägerbål-COLLAGE

Midnatt. Alldeles tyst och alla sover i vindskydd, tält eller hängmatta.
Tyvärr hade vi mycket myggor.
ÖvernattninghajkTorpet_180606_Nattystnad