Terminsavslutning 9/12

Terminsavslutning på Torpet söndag 9/12 kl 11-14 Samling som vanligt vid rinken och den här gången kanske vi går över hagarna till torpet. Vi ska göra eldningskottar och inviga nya scouter. Vi bjuder på korv med bröd och fika. Ta Läs mer »

Scoutkväll i Prästgården 27/11

Nästa scoutträff är tisdagen den 27/11 kl 17.30-19. Vi kommer då att vara i Gistads Prästgård som ligger intill Gistad kyrka. Då kommer vi att vara inomhus hela kvällen. Vi ska göra något gott till våra vinterfåglar och fixa en Läs mer »

Scoutträff på söndag 18/11

På söndag är det äntligen dags för scouting på torpet igen. Vi ses vid rinken kl 11.00 och är tillbaka kl 14.00. Ta med egen matsäck. Den här gången kommer det handla om karta och olika väderstreck, roliga organisationstävlingar, och Läs mer »

Ljus och mörker på tisdag 6/11

På tisdag är det dags för en vanlig scoutkväll igen 17.30-19. Den här gången kommer det handla om ljus, mörker och reflexer, och vi kommer att hålla till omkring rinken. Kom ihåg att ta på varma kläder! Ni som fått Läs mer »

Hoppkul lördagen 10/11

Hoppkul är ett distriktsarrangemang för scouter 7-10 år. Datumet blev i år flyttat till den 10/11. Hanekinds scoutkår är arrangör i år, och starten är vid Slaka kyrka mellan 10-11. Man startar i ankomstordning. När man har gått spåret bjuds Läs mer »

Inga fler försök till besök på observatoriet i år!

Alltså, även vårt sista försök i morgon är inställt. Vi har haft riktigt otur med mulet väder när vi bokat tid till Landeryds observatorium för att titta på stjärnhimlen. Totalt 6 gånger har vi bokat under 2018.

Inbjudan till HÖSTHAJK

VÄLKOMMEN TILL HÖSTHAJK med övernattning lördag-söndag 20-21 oktober 2018 på scoutstället Holmen Vi kommer att ha de flesta aktiviteterna utomhus, men sova inomhus. Våra äldsta scouter kommer dock att få en extra utmaning och ska sova i vindskydd. Vi behöver Läs mer »

Hoppkul 13/10 inställt.

Distriktsarrangemanget HOPPKUL (för scouter 7-10 år) flyttas till obestämt datum. Vi återkommer när vi vet mer.

Besök Landeryds observatorium grupp 2

Besök på Landeryds observatorium 9/10, grupp 2. Om det blir mulet blir besöket inställt, och vi får besked under eftermiddagen. Så fort vi får besked kommer vi att meddela alla i grupp 2 på er mail. Blir visningen blir inställd Läs mer »

Besök inställt, scoutkväll istället

Nu har jag fått det bekräftat, besöket på Landeryds observatorium ikväll är INSTÄLLT! Alltså ses grupp 1 vid rinken ikväll kl 17.30. Vi kommer att vara vid grillplatsen vid spåret och göra upp eld. Ta gärna med sittlapp om ni Läs mer »