Nobelfest på Torpet 10 dec

20161210_Nobelfika
I lördags var det utdelning av Nobelpris och terminsavslutning, där föräldrar och syskon av inbjudna till själva prisutdelning och fika.

Uppdraget för Nobelpriset var att utföra charader.
Först fick de lappar med bestämda uppdrag, som de övade på patrullvis.
Sen spelade patrullerna upp charaderna för varandra.
Våra patruller heter Gräshoppor och Fjärilar.

Under tiden som matsäcken åts upp, så hittade de på egna charader som de sen spelade upp.

Vi ledare blev mycket imponerade av deras uppträdanden och gissningar.
De var mycket duktiga, och klarade nobeluppdraget galant!

Innan föräldrarna och syskon kom, fick scouterna ge sej ut på äventyr över kohagarna med Marie och Karin, medan Ulla och Siv dukade för Nobelfest.

ALLA klarade uppdraget och fick Nobelpris! Sen blev det Nobelfika för scouterna och vanligt fika för alla andra.
Trots småregn hela dagen, så var det bara glada miner, och det kom en hel hög med syskon och föräldrar (och alla kom med glada miner).

TACK FÖR DENNA TERMIN!
Marie, Karin, Chatarina, Ulla och Siv

Ulla har genomgång av dagens uppdrag, medan Marie försöker få igång en eld.
20161210_Samling+Eld
Patrullerna Gräshoppor och Fjärilar spelar upp charader för varandra.

20161210_Charader
Det är gott med matsäck när man är ute. Några satt vid elden, några satt inne i torpet, och några satt på verandan och åt.
20161210_FikaEldplats

20161212_Medalj