Hösthajk på Holmen 2018

Lördag-söndag 20-21 oktober hade vi hösthajk på scoutstället Holmen i Askeby. Det var ett nytt ställe för vår scoutkår, och vi tycker det var mysigt och fint med många möjligheter. Vi återkommer gärna.

När vi alla kommit fram och plockat ut vår packning ur bilarna så började vi eftermiddagen med mackor och saft/kaffe.

Eftermiddagen bestod av 3 olika aktiviteter:
– Skogspromenad med frågor om djurspår.
– Läderarbete: Göra sölja till sin halsduk och göra ett lägermärke.
– Scoutlekar på gräsplan.

På kvällen efter maten grillades marschmallows och vi hade lägerbål.
Scouterna fördelades på tre olika sovställen, de äldsta sov i vindskyddet, de yngsta scouterna sov i scoutrummet, och övriga sov i torpet.

På söndagen gjordes lite olika aktiviteter, bl.a pratades lite om scoutlag och scoutceremonier och hur man hanterar kniv, sen tälja.
De äldre scouterna fick träna på flagghissning, flagghalning och klyva ved med yxa.

Scoutlekar och samarbetsövningar
Holmen2018_Samarbetsövningar-COLLAGE
Läderarbeten
Holmen2018_Läderarbete-COLLAGE
En luftballong dök plötligt upp mitt över oss. Häftigt!
Holmen2018_Luftballong-COLLAGE
Lägerbål