Filbyterrundan 22/4

Årets Filbyterrunda var i Folkets park i Norrköping och anordnades av KFUM Norrköpings Scout. Det är ett årligt återkommande scoutarrangemang för Spårarscouter (ca 8-10 år). Det var 9 scouter och 4 ledare/föräldrar från Gistad som var med på detta roliga Läs mer »

Renhornet 14/4

Scoutarrangemanget Renhornet för Upptäckare (scouter ca 10-12 år), anordnades i år i vallaskogen av Jesus Söner Scoutkår. Vi hade inte tidigare hört talas om denna scoutkår från Linköping, och blev nyfikna på vilka de var och blev positivt överraskad. Mimar Läs mer »

Barkbåtar

Denna tisdagskväll 10/4 fick vi äntligen fint vårväder. Vid grillplatsen vid spåret började vi med en snabbkurs i knopar. Sen gjorde vi barkbåtar. Det blev fina skapelser, och ännu bättre hade de blivit om scouterna fått mer tid på sig Läs mer »

Äntligen sol och skräp!?

Miljö och sopsortering söndagen den 25/3. Idag gick vi upp till torpet genom hagarna. Men innan dess gick vi runt hockyrinken,  klubbstugan och fotbollsplanen och plockade skräp. Och vi hittade en hel del trots all snö. På torpet gjordes olika Läs mer »

Det blir inte alltid som vi tänkt!

Idag hade vi bokat ett besök på Landeryds observatorium, och vi skulle tittat på stjärnhimlen i en stor kikare/teleskop. Men…. det blev inställt, de har inga visningar när det är mulet. Så istället fick vi tänka om flera gånger. Tanken Läs mer »

Pepparkakshus engagerar!

I tisdags den 12/12 hade vi avslutning och pepparkakbygge i Gistad prästgård. Och jösses vad det byggdes! Resultaten ser ni på bilderna. Fyra pepparkakshus dekorerades. Två åt vi upp i samband med fikat, och två lottades ut. Grattis till Vinnarna! Läs mer »

Hajken som vi lagande mat!

På dagshajken i lördags den 2/12 lagade vi mat. Det hackades, vispades och kokades av hjärtans lust. Vi gjorde hajkbomb med pasta, falukorv, skinka, köttbullar, purjo, morötter, tomater, ost och smör. Mmm….. Till efterrätt gjorde vi chokladpudding med grädde. Gott! Läs mer »

Dagshajk på Torpet 19/11

Oj, vi fick inte det bästa vädret på denna scoutträff, men vi fick en bra dag ändå! Idag gick vi till torpet via spåret och hagarna, och det började snöa när vi gick. Det var också arbetsdag i sportklubben, så Läs mer »

Hoppkul 2017 i Vimmerby

I lördags den 14 oktober var vi på ”Hoppkul”, ett arrangemang för spårarscouterna. I år var vi i Astrid Lindgrens Värld och det var Vimmerby och Hultsfreds scoutkårer som bjöd in oss till årets arrangemang. Scouterna hade hela anläggningen till Läs mer »

Vandringshajk i Grensholm

Söndagen den 1 oktober 2017 vandrade vi från Grensholms slott till Åls slottruin. Redan vid parkering var förtjusning stor över några hästar som kom och hälsade. Snart såg vi även många hjortar, kor och vi mötte ett stort gäng som Läs mer »