Dagshajk 18/11

Å så kallt det var i blåsten när vi samlades vid rinken! När vi kom till torpet blev det lugnare och mycket skönare. Givetvis hissade vi flaggan innan vi började med dagen aktiviteter, som var karta och sjukvård. Efter matsäcken Läs mer »

Hösthajk på Holmen 2018

Lördag-söndag 20-21 oktober hade vi hösthajk på scoutstället Holmen i Askeby. Det var ett nytt ställe för vår scoutkår, och vi tycker det var mysigt och fint med många möjligheter. Vi återkommer gärna. När vi alla kommit fram och plockat Läs mer »

Paddling på Göta kanal 9/9

Vilken dag vi fick! Solen sken och det var 22 grader. Vi paddlade från Bråttom sluss till Hulta sluss. För att så många scouter som möjligt skulle få paddla, så var det endast 2 ledare som paddlade med barnen. Sen Läs mer »

Äntligen är vi igång!

I tisdags 4/9 startade vi höstterminen med ett helt gäng blivande scouter, tillsammans med våra ”gamla” scouter. Innan vi gick upp till vårt scouttorp presenterade sig ledare och styrelse, och alla barn fick säga sitt namn. Sen fördelades alla i Läs mer »

Övernattningshajk på torpet 5-5/6 2018

  DAG 2, onsdagen den 6/6 2018. Sveriges nationaldag och Svenska flaggans dag. Efter uppstigning och frukost var det dags att hissa flaggan. Ulla berättade om hur Sveriges nationaldag började en gång i tiden, och hur det har utvecklats sig. Läs mer »

Övernattningshajk på torpet 5-5/6 2018

DAG 1, tisdagen den 5/6 2018. Eftersom det var en vanlig vardag på tisdagen, så träffades vi vanlig scouttid 17.30. Alla gick till torpet utom Siv som körde upp all packning i bil. När vi kom fram tog vi mellis Läs mer »

Lugnet före stormen……

Övernattningshajk på torpet 5-6 juni 2018.

Dagshajk i Grensholm 27/5

11 scouter, 3 ledare och 1 förälder var med hela dagen i Grensholm. Vi anslöt till Linghems scoutkår som hade varit där sen dagen innan. Nästan inget blev som vi hade planerat, dock blev det saft bullar och frukt vid Läs mer »

Scoutkvällarna 8/5 och 15/5

Det har varit ovanligt varmt och soligt för årstiden vid dessa kvällar. Som vanligt var vi på torpet, och tyvärr finns inga bilder. Tisdagen den 8/5 hade vi planering om vår kommande övernattningshajk 5-6/6. Planeringen blev sisådär, men vi röstade Läs mer »

Valborgsfirande 2018

Det blev ju riktigt bra, trots allt! Det började blåsa ordentligt redan under dagen och tidigt på kvällen kom regnet. Tanken fanns att det endast skulle komma ett fåfal och att man kanske inte skulle få fyr på brasan. Men…. Läs mer »