Dagshajk på Torpet 19/11

Oj, vi fick inte det bästa vädret på denna scoutträff, men vi fick en bra dag ändå! Idag gick vi till torpet via spåret och hagarna, och det började snöa när vi gick. Det var också arbetsdag i sportklubben, så Läs mer »

Hoppkul 2017 i Vimmerby

I lördags den 14 oktober var vi på ”Hoppkul”, ett arrangemang för spårarscouterna. I år var vi i Astrid Lindgrens Värld och det var Vimmerby och Hultsfreds scoutkårer som bjöd in oss till årets arrangemang. Scouterna hade hela anläggningen till Läs mer »

Vandringshajk i Grensholm

Söndagen den 1 oktober 2017 vandrade vi från Grensholms slott till Åls slottruin. Redan vid parkering var förtjusning stor över några hästar som kom och hälsade. Snart såg vi även många hjortar, kor och vi mötte ett stort gäng som Läs mer »

Skräp-kväll 19/9

Vi ska vi kolla vad som händer med skräp som hamnar i naturen! Vi har gjort två högar med samma skräp med bl.a plast, plast av sockerbetor, mjölkkartong, värmeljus, kolapapper, makaroner, plåtburkar, kaffemuggar, tablettask mm. Den ena högen har vi Läs mer »

Kanothajk dag 2

Söndagen den 10 september 2017. Dagen började med solsken och vi kunde äta frukost ute. Sen paddlade vi alla ut till udden, med viss ”taxiverksamhet”. Där tittade vi på svampar, pratade allemansrätt och fikade. I samband med lunch plockade vi Läs mer »

Kanothajk dag 1

Lördagen den 9 september 2017. Här är gänget som samlats vid rinken innan avfärd till ”Kåken” vid sjön Rängen. Här passade vi på att ta ett gruppfoto. Tor och Ture saknas tyvärr på gruppfotot, men de anslöt lite senare. Lördagen Läs mer »

Nu har scouterna tagit ledigt, men inte gräset….

Gräset på torpet tar inte semester, och inte blommorna heller, som tur är!

Hajk på nationaldagen!

Vi brukar sluta terminen med en hajk 5-6 juni på torpet, som kallas lite allt möjligt, nationaldagshajk, avslutningshajk eller torpethajk. Kl 14-14. Första dagen sattes vindskydd och tält upp, eld fixades, de populära hajkbomberna lagades och åts, och så fick Läs mer »

Midgård 2017-så här blev det!

Nu är vi hemma igen efter lägret i Limmernäs, trötta, nöjda och solbrända. Gistad tackar Landeryd och Linghem för ett väl planerat läger och några soliga, härliga dagar! Under lägret har vi hjälpt folket i Midgård att lösa ett magiskt Läs mer »

Valborg 2017 i Gistad

Som alla år såldes det lotter, fika, korv mm. av Gistad SoMK. Sång av Gistad kyrkokör, vårtal av Berra och fackeltåg! Jättekul att så många ville vara med, stora som små. Brasan brann dock mycket beskedligt i år, jämfört med Läs mer »