Övernattningshajk på torpet 5-5/6 2018

  DAG 2, onsdagen den 6/6 2018. Sveriges nationaldag och Svenska flaggans dag. Efter uppstigning och frukost var det dags att hissa flaggan. Ulla berättade om hur Sveriges nationaldag började en gång i tiden, och hur det har utvecklats sig. Läs mer »

Övernattningshajk på torpet 5-5/6 2018

DAG 1, tisdagen den 5/6 2018. Eftersom det var en vanlig vardag på tisdagen, så träffades vi vanlig scouttid 17.30. Alla gick till torpet utom Siv som körde upp all packning i bil. När vi kom fram tog vi mellis Läs mer »

Lugnet före stormen……

Övernattningshajk på torpet 5-6 juni 2018.

Dagshajk i Grensholm 27/5

11 scouter, 3 ledare och 1 förälder var med hela dagen i Grensholm. Vi anslöt till Linghems scoutkår som hade varit där sen dagen innan. Nästan inget blev som vi hade planerat, dock blev det saft bullar och frukt vid Läs mer »

Scoutkvällarna 8/5 och 15/5

Det har varit ovanligt varmt och soligt för årstiden vid dessa kvällar. Som vanligt var vi på torpet, och tyvärr finns inga bilder. Tisdagen den 8/5 hade vi planering om vår kommande övernattningshajk 5-6/6. Planeringen blev sisådär, men vi röstade Läs mer »

Valborgsfirande 2018

Det blev ju riktigt bra, trots allt! Det började blåsa ordentligt redan under dagen och tidigt på kvällen kom regnet. Tanken fanns att det endast skulle komma ett fåfal och att man kanske inte skulle få fyr på brasan. Men…. Läs mer »

Hantverksdag hos fam Nilsson

Den här dagen, söndagen den 22/4, har våra scoutföräldrar Daniel och Caroline bjudit in upptäckarna/äventyrare till en hantverksdag hemma hos dom. Daniel har tidigare jobbat med hantverk och har stor kunskap inom detta område. Han visade och berättade, och scouterna Läs mer »

Filbyterrundan 22/4

Årets Filbyterrunda var i Folkets park i Norrköping och anordnades av KFUM Norrköpings Scout. Det är ett årligt återkommande scoutarrangemang för Spårarscouter (ca 8-10 år). Det var 9 scouter och 4 ledare/föräldrar från Gistad som var med på detta roliga Läs mer »

Renhornet 14/4

Scoutarrangemanget Renhornet för Upptäckare (scouter ca 10-12 år), anordnades i år i vallaskogen av Jesus Söner Scoutkår. Vi hade inte tidigare hört talas om denna scoutkår från Linköping, och blev nyfikna på vilka de var och blev positivt överraskad. Mimar Läs mer »

Barkbåtar

Denna tisdagskväll 10/4 fick vi äntligen fint vårväder. Vid grillplatsen vid spåret började vi med en snabbkurs i knopar. Sen gjorde vi barkbåtar. Det blev fina skapelser, och ännu bättre hade de blivit om scouterna fått mer tid på sig Läs mer »