Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 7 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Vi gör allt från att skapa och laga mat till att övernatta och paddla kanot. Vi tittar också på miljön och naturen i vår närhet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Kontakta avdelningsledaren, så kan hon berätta mer och ni kan komma överens om när det passar.

Vill du vara med?

Marie Ackegård är avdelningsledare för spårarna, tillsammans med Karin Wärnsberg och Siv Andersson. Chatarina Karlsson Åberg hoppar in vid behov.
Du kan ringa Marie på 0704-962 962. (Övriga se under ”Kontakt”).

Länk till kontakter